Kapcsolat

Sáfrán László szobafestő

Tel: 06-70-588-92-90
E-mail: festes.szobafestes@gmail.com


Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek 8-19

Szombat-Vasárnap 8-17

(hétvégén is hívható)

Gyerekszoba festés Budapesten

Egyedi gyerekszoba festés, illetve felnőtteknek design szobafestés egyéni elképzelés szerint, professzionális anyagokkal, igényesen. Különleges faldekoráció, mesefestés készítése Budapesten és környékén.

Gyerekszoba festés árak: Mennyibe kerül a gyerekszoba festés / egyedi falfestés?

A kívánt művészi falfestésre minden esetben egyedi árajánlatot adunk, hiszen itt nem lehet kizárólag a felület nagysága szerint kalkulálni, rengeteg más tényezőtől is függ a dolog. A design szobafestés és gyerekszoba festés költségét befolyásoló tényezők:

 • Mekkora és mennyi falfelületre készül? (Több szoba vagy teljes design lakásfestés megrendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosítunk!)
 • Milyen a falfelület minősége, amelyre a festés készül? (Kell-e javítani, glettelni, tapétát eltávolítani, stb.)
 • Milyen típusú dekorfestés? (Egyszerűbb stilizált vagy bonyolult motívumok, reneszánsz ornamentika, állat- és rajzfilmfigurák, egyéb figurális vagy életkép, stb. A mintázat összetettsége a ráfordítandó munkaidőt határozza meg.)
 • Hány szín szükséges az elkészítéséhez? (Egy átlagos mesehősös gyerekszoba festés elkészítésénél általában 4-5 szín elegendő)

Bambi rajzfilmfigurás gyerekszoba festés Állatfigurás gyerekszoba festés nagyobbaknak Verdák rajzfilmfigurás gyerekszoba festés

Hogyan készül a mesefestés?


A gyerekszoba falára leggyakrabban mesehősök, rajzfilm figurák, vagy virágos és állatos motívumok kerülnek. A festés kézzel készül, így Önnek semmi más teendője nincs, mint hogy – akár gyermekével közösen – kiválasztja vagy megtervezi a falra kerülő mintát. Csapatunk szinte bármilyen figurát a falra tud varázsolni.

A mesefestés előtt többnyire az egész helyiség, de legalább is az adott falfelület teljes festését, javítását elvégezzük. Ha szükséges, eltávolítjuk a tapétát, glettelünk és alapozunk. Ezek után készül el a díszítés. A festést kifejezetten olyan festékkel végezzük, amely a gyerekszoba speciális igényeihez igazodik. A festék

 • egészségre ártalmatlan,
 • penészedésnek ellenálló,
 • dörzsölésálló,
 • mosható, akár egy nedves szivaccsal is tisztítható.

Milyen a jó gyerekszoba festés?

Az egyértelmű, hogy a design falfestés segítségével az otthon vagy a munkahely megjelenését, enteriőrjének hangulatát szeretné mindenki szebbé, különlegesebbé tenni. Egy gyerekszoba esetében azonban nem is annyira a szebbé, egyedibbé alakítás, mintsem a kicsik számára nyújtott élmény és a képzelőerő fejlesztése a cél.

A fejlődés szempontjából már csecsemőkortól meghatározó, hogy minél változatosabb formákat és színeket ismerhessen meg a gyermek, mert ez segíti az arc- és alakfelismerés, illetve a későbbiekben bizonyos analógiára épülő felismerések és számos más agyi folyamat kialakulását, fejlesztését.

Épp ezért, a gyerekszoba festés kiválasztásánál nem az a fő szempont, hogy elegáns és a felnőtt szem számára tetszetős legyen. A gyermeki érzékelés, a gyermeki fantáziavilág számára ideális kialakítást, forma- és színvilágot kell szem előtt tartani. Az ingergazdag környezet, a gyerekszoba festés révén valódi mesevilággá változtatott helyiség segíti a gyermek egészséges fejlődését, boldog és nyugodt enteriőrt teremtve számára a pihenéshez és a játékhoz.

Ötletek falfestéshez:


Nagyobb képekkel, mesebeli tájakkal barátságosabbá tehetjük a kicsi szobáját. Ezeknél a képeknél olyan optikai megoldásokat is lehet alkalmazni, amelyek tágasabbnak mutatják a szobát.

Álablak segítségével szintén nagyobbnak, levegősebbnek mutathatjuk a teret, de ez a megoldás ideális akkor is, ha a nagy belmagasság miatti hatalmas, üres falfelületet szeretnénk megtörni, hasznosabbnak mutatni.

A gyerekszoba dekorációjával elválaszthatjuk a teret. Ha a testvéreknek egy szobában kell lakniuk, vagy ha nem tudunk külön szobát kialakítani a kicsiknek, a festés segítségével személyessé tehetjük azt a területet, amit a sajátjuknak érezhetnek.

A rajzfilm figurás festés óvodás kortól akár kiskamasz korig is megállja a helyét. A festés koncepciójába az ablakot vagy a berendezést is belefoglalhatjuk. Ettől a szoba még egyedibb hangulatúvá és izgalmasabbá válik.

Gyakori kérdések a gyerekszoba dekorációval kapcsolatban:


Mennyire tartós a dekoráció?

Ugyanolyan sokáig díszítheti a falat, mint a hagyományos festés, Kiváló minőségű anyagokat használunk és gondosan előkészítjük a felületet, így nem kell tartani attól, hogy a minta leválik vagy hólyagosodik. A festés szabad kézzel készül, nem matrica vagy nyomat – ez garantálja a tartósságot és a jó minőséget.


El lehet távolítani a gyerekszoba faláról a dekorációt?

Amikor gyerekszoba festésről van szó, gyakran felmerül a kérdés, vajon meg lehet-e változtatni a dekorációt később, például kamaszkorban, amikor a rajzfilmfigurák és mesehősök már nem aktuálisak. Az elkészült képeket nem lehet lemosni, de átfestéssel eltüntethetők, és a modern festékanyagoknak köszönhetően, megfelelő kezelés mellett átütni sem fognak a festésen.

Mi lesz, ha a gyerekek összefirkálják a falat?

Azt tapasztaljuk, hogy a gyerekek szeretik a mesefestést, ezért kicsi az esélye annak, hogy kísértésbe essenek és összefirkálják a felületet. A festék dörzsölés álló és mosható, így a ceruza, kréta általában eltávolítható a falról, ugyanúgy, mint a kéznyomok vagy foltok.

Milyen képeket választhatok a mesefestéshez?

A mesefestés dekoráció kézzel készül, így bármilyen kép a falra kerülhet. Nincsenek sablonok, nincsen album, amiből választani kell, ezért szinte minden kívánságot meg tudunk valósítani. Körbe tudjuk festeni az ablakot vagy a bútorokat is, igazán izgalmas teret hozva létre.

Mik a mesefestés előnyei:

 • Profi csapattal dolgozunk, így tőlünk nemcsak gyönyörű képeket, hanem tökéletes falfestést is kap.
 • A mesefestés optikailag nagyobbnak, tágasabbnak mutatja a teret.
 • A festéssel otthonosabbá, kellemesebbé tehetjük a gyerekek kuckóját.
 • Ha a testvéreknek egy szobában kell aludniuk, a dekoráció segítségével mindenkinek otthonos kis zugot alakíthatunk ki.

 

Áfrád szobafestő Budapesten és környékén
Design és gyerekszoba festés egyedileg


GYEREKSZOBA DEKORÁCIÓ, FIGURÁS FESTÉS ÁRAINKA dekoráció ára függ a kép méretétől, a figurák számától és kidolgozottságától, a helyszíntől,  valamint a legnagyobb mértékben az Ön igényeitől és lehetőségeitől.  Minimális vállalási ár 60.000 Ft, négyzetmétertől függetlenül.Nagyobb figurák egyedi megállapodás alapján.

AJÁNLATKÉRÉS >